Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επαφής του πέρα από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και με τους Εθνοφύλακες, τον έτερο εξίσου σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος του Στρατού Ξηράς και με δυναμική παρουσία και αποστολές κατά μήκος της μεθόριου και της παραμεθόριου γραμμής της χώρας, παρακολούθησε σήμερα, Σάββατο 13 Μαΐου 2023, την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων φύλαξης ζωτικών εγκαταστάσεων με την επωνυμία «ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2023».

Στην Άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Λευκόγεια Κ. Νευροκοπίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, μετείχαν στελέχη και Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Δράμας, Καβάλας και Σιδηροκάστρου, του 10ου Συντάγματος Πεζικού (10 ΣΠ).

Την Άσκηση παρακολούθησαν επίσης, οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDCGR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος και του 10ου ΣΠ Συνταγματάρχης Αδάμ Σαρρής, αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εν αποστρατεία στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική δραστηριότητα για τον επαγγελματισμό, την υπερηφάνεια, το υψηλό ηθικό και την αποτελεσματικότητα επί του πεδίου, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι είναι έτοιμες, αποφασισμένες και προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν επιτυχώς κάθε πρόκληση που αφορά στην διαφύλαξη και υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβολο του Ομίλου «F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Μάρμαρα-Γρανίτες AΒΕE», κ. Ηλία Κυριακίδη, στην έδρα των γραφείων του Ομίλου, στη Βιομηχανική Περιοχή Προσοτσάνης Δράμας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τον κ. Κυριακίδη για την αγάπη και το σεβασμό του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και τη σημαντική συμβολή του με δωρεές για την αναβάθμιση χώρων και μνημείων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.