Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των δύο αδελφών που κατηγορούνται για το  φονικό του Σαββάτου 13-5-2023, όπως εξελίχθηκε, επεισόδιο, με θύμα έναν 52χρονο ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 42 ετών, με καταγωγή από την Αρμενία, παραπέμθηκαν να απολογηθούν σε ανακρίτρια, από την οποία πήραν προθεσμία για την Τρίτη και παραμένουν υπό κράτηση.

Το επεισόδιο φαίνεται να ξεκίνησε όταν τα αδέλφια λογομάχησαν με το θύμα επειδή τάϊζε αδέσποτα ζώα, έξω από την επιχείρησή του. Από μαρτυρίες προκύπτει πάντως ότι είχαν προηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν καβγάδες μεταξύ τους, καθώς οι κατηγορούμενοι αντιδρούσαν στη λειτουργία του γραφείου τελετών στην περιοχή.

Καθώς η μια κουβέντα έφερε την άλλη, οι δράστες επιτέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον 52χρονο, ασκώντας βία σε βάρος του, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο. «Φως» στα αιτία θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα. Οι κατηγορούμενοι, κατά πληροφορίες, προανακριτικά κατέθεσαν ότι δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν τη ζωή του 52χρονου, ενώ επισήμαναν πως όταν αποχώρησαν από το σημείο της επίθεσης το θύμα στεκόταν στα πόδια του, έχοντας τις αισθήσεις του και επαφή με το περιβάλλον. Προτίθενται δε, να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο για να παραστεί στην ιατροδικαστική εξέταση.

φωτογραφία αρχείου