Μηδενικών ρύπων μοντέλα έχουν ενταχθεί στον στόλο της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύοντας το επιχειρησιακό έργο της σε δύο νησιά της χώρας μας.

Συνεχώς έδαφος κερδίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα, με τους οδηγούς να αποβάλλουν τις όποιες επιφυλάξεις τους και να αναγνωρίζουν τα μεγάλα οφέλη που αυτά προσφέρουν.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει πρόσφατα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και δείχνουν ότι μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια οι πωλήσεις ηλεκτρικών σημείωσαν άνοδο 1.573%, καθώς το 2018 ταξινομήθηκαν μόλις 405 καινούρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2023 οι πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ είχαν ξεπεράσει τις 6.770 μονάδες.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, σε ηλεκτρικούς «ρυθμούς» κινούνται και τα κρατικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων περιπολικών  που επιχειρούν σε δύο νησιά της χώρας μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στον «πράσινο» μετασχηματισμό τους.

VW ID.4

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παρέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα VW ID.4 το οποίο επιχειρεί από τις αρχές του καλοκαιριού του 2021 στην Αστυπάλαια στο πλαίσιο του πρότζεκτ μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο νησί» που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση με συνδρομή του VW Group και την υποστήριξη της Kosmocar.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, το carandmotor βρέθηκε στην «Πεταλούδα του Αιγαίου», όπου παρουσιάζεται η πρόοδος του παγκόσμιου πρότζεκτ και είχε την ευκαιρία να συναντήσει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που «χτενίζει» το νησί.

Το μοντέλο είναι στην έκδοση Pure, ενσωματώνοντας έναν ηλεκτροκινητήρα 149 ίππων ο οποίος αντλεί ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία γύρω στα 350 χλμ.

carandmotor.gr