Το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε στις 14-06-2023  τις πόρτες του, στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, στο πλαίσιο της 1ης Πολυκλαδικής Έκθεσης LAMIA EXPO 2023.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας συμμετέχει ενεργά με περίπτερο, το οποίο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες της Έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της, δηλαδή έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, θα λειτουργήσει κατά τις ώρες 17.00 – 22.00,  αύριο Σάββατο κατά τις ώρες 10.00 – 22.00 και τέλος την προσεχή Κυριακή κατά τις ώρες 10.00 – 21.00.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης του έργου που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία και αναπτύσσεται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και εν προκειμένω της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, με γνώμονα τον άνθρωπο και ειδικότερα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη δίαυλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας, αλλά και εμπιστοσύνης, με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, με τη βοήθεια έντυπου και ψηφιακού υλικού, αλλά και μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται στους χώρους του Πληροφοριακού Κέντρου, να ενημερωθούν για τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή.
  • Ασφαλής χρήση του διαδικτύου.
  • Ενδοοικογενειακή βία.
  • Προστασία ανηλίκων.

Σε ότι αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, έχει τοποθετηθεί στους χώρους του περιπτέρου, ειδικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός των Υπηρεσιών Τροχαίας, όπως αλκοολόμετρο, ηχόμετρο, ραντάρ μέτρησης ταχύτητας κ.λ.π, με σκοπό να επιτευχθεί η πρακτική ενημέρωση των επισκεπτών για τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και κατ’ επέκταση η εμπέδωση κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

Το κοινό λαμβάνει ενημερωτικό υλικό που αφορά το φαινόμενο της Ενδοοικογενειακής Βίας, με στόχο την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος, καθώς επίσης και συμβουλές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και την ασφαλή πλοήγηση στον χώρο του διαδικτύου, προς τους γονείς και ιδιαίτερα προς τα παιδιά, για την προστασία και ασφάλειά τους.

Παράλληλα, προβάλλονται βίντεο με τις δράσεις αστυνομικών Υπηρεσιών, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το έργο που επιτελεί συνολικά η Ελληνική Αστυνομία, κύριο μέλημα του οποίου αποτελεί φυσικά η προστασία και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Στο Πληροφοριακό Κέντρο βρίσκονται καθημερινά αστυνομικοί, οι οποίοι είναι στην διάθεση των πολιτών για να συζητήσουν μαζί τους, να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους και να τους ενημερώσουν για τις προαναφερόμενες θεματικές ενότητες και δράσεις, ενώ οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στις 14-06-2023 το βράδυ, παρευρέθηκαν ως εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Γεώργιος Καραχάλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Μουτσώκος και αστυνομικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Γενικός, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ενεργά το δικό της «παρών» στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, στο πλαίσιο της 1ης Πολυκλαδικής Έκθεσης LAMIA EXPO 2023. Στο χώρο της Έκθεσης λειτουργεί το Πληροφοριακό μας Κέντρο, όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το έργο που επιτελεί με συνέπεια το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για μας αποτελεί ξεχωριστή τιμή να επισκεφτούν το Πληροφοριακό μας Κέντρο όσο το δυνατόν περισσότεροι  πολίτες. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της Εκθέσεως, όπως επίσης και όλους τους αστυνομικούς που εργάστηκαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσει το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η συμμέτοχη μας στην Έκθεση δεν έχει τυπικό ή εθιμικό χαρακτήρα. Η παρουσία μας εδώ δηλώνει ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην κοινωνία, προστατεύοντας και υπηρετώντας τους πολίτες. Αυτό είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο και η έννοια της συμμετοχής μας».  

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, καλεί τους πολίτες να επισκεφτούν το Πληροφοριακό Κέντρο (περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και να λάβουν γνώση για τις αστυνομικές δράσεις που αναπτύσσονται, ενώ συνάμα θα διανέμεται σε αυτούς σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.