Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου περιπτώσεις ληστειών σε βάρος πεζών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε νεαροί ημεδαποί, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, την 18 και 19-06-2023 δύο εκ των δραστών με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου και χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από έναν 16χρονο και μία 56χρονη αντίστοιχα, χρυσές αλυσίδες λαιμού και μικρό χρηματικό ποσό. Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν τους δράστες στις οικίες τους και τους συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες από κοινού με τρεις συνεργούς τους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους προέβησαν σε τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις ληστειών σε βάρος πεζών είτε με τη χρήση σωματικής βίας είτε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, από τους οποίους αφαίρεσαν αλυσίδες και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου