Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, πρωινές ώρες της 21-6-2023 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Ζήτα), 41χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, απείθεια, απειλή, επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο 34χρονος αλλοδαπός συνεργός του.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 21-6-2023 οι κατηγορούμενοι μπήκαν σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αλίμου και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν αποθήκες.

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας αντιλήφθηκε τους κατηγορούμενους και προσπάθησε να τους αποτρέψει, ενημερώνοντας παράλληλα το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Προκειμένου να διαφύγουν, ο 34χρονος απείλησε τον αστυνομικό με σιδερένιο λοστό και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο.

Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, εντοπίστηκε, λίγο αργότερα στο κέντρο της Αθήνας το αυτοκίνητο, οδηγούμενο από τον 41χρονο.

Ο οδηγός στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε παραβιάζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αφού το όχημα ακινητοποιήθηκε,  οι δράστες το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή πεζοί.

Αστυνομικοί της Ομάδας Ζήτα που τους ακολουθούσαν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 41χρονο σε κοντινή απόσταση και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του και εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • χαρτονομίσματα διάφορων χωρών,
  • προσωπικά έγγραφα,
  • ταξιδιωτική βαλίτσα, φωτογραφική μηχανή και οικιακά σκεύη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

φωτογραφία αρχείου