Η μηχανή σας μπορεί να πέσει για διάφορους λόγους, ακόμα και σταματημένη, χωρίς να σας τρακάρει κάποιος με το αυτοκίνητο του.

Μερικές από τις περιπτώσεις είναι οι παρακάτω:

  1. Ξεχάσατε να κατεβάσετε τον πλαγιοστάτη

Πολλές φορές λόγω βιασύνης νομίζετε ότι έχετε κατεβάσει τον πλαγιοστάτη αλλά στην πραγματικότητα είναι μαζεμένος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μόλις σηκωθείτε από τη μηχανή, αυτή να πέσει στο έδαφος

  1. Δεν κλείδωσε ο πλαγιοστάτης

Αφορά και πάλι τον πλαγιστάτη. Ενώ τον κατεβάζετε κανονικά, αυτός δεν κλειδώνει στη θέση του. Μπορεί να κλειδώσει μόλις τον ακουμπήσετε στο έδαφος και υπό το βάρος της μηχανής. Ανάλογα όμως με τη θέση, μπορεί να μη κλειδώσει.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εσείς να απομακρυνθείτε από τη μηχανή σας και το αποτέλεσμα να είναι πάλι η μηχανή να πέσει.

  1. Κόψιμο πλαγιοστάτη

Αν έχετε τη συνήθεια να κάθεστε στη μηχανή σας όσο αυτή είναι στον πλαγιοστάτη τον επιβαρύνετε και υπάρχει περίπτωση να κοπεί. Αυτό μπορεί να συμβεί, αν για παράδειγμα την έχετε παρκάρει έξω από τη δουλειά σας και  κάθονται  άλλοι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πλαγιοστάτης τραυματισμένος υποχωρεί και η μηχανή πέφει.

  1. Σε μαλακό χώμα  ή γρασίδι 

Αυτό συμβαίνει συνήθως στις εκδρομές, όπου το χώμα είναι μαλακό ή αμμώδες κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και αν έχει γρασίδι. Αφήνετε τη μηχανή στον πλαγιοστάτη, νομίζοντας ότι όλα είναι καλά, ωστόσο δεν προσέχετε ότι ο πλαγιοστάτης βυθίζεται πολύ αργά,  μέχρι να βυθιστεί εντελώς και να πέσει η μηχανή. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν έχετε απομακρυνθεί ήδη αρκετά.

  1. Σε ελαφρά κλίση…

Κάποιες φορές θεωρούμε ότι η ελαφριά κλίση δεν επηρεάζει τη μηχανή και την σταθμεύουμε με πλαγιοστάτη (συνήθως) χωρίς όμως να προσέξουμε ότι η μηχανή βρίσκεται σχεδόν σε όρθια θέση, ευάλωτη σε οποιονδήποτε που μπορεί να τη σπρώξει και να τη ρίξει.

  1. Γλύστριμα 

Μία άλλη περίπτωση, αρκετά σπάνια όμως, είναι να προσπαθήσετε να την βάλετε στον ορθοστάτη και εκείνη τη στιγμή να γλιστρήσετε και να την αφήσετε, με αποτέλεσμα να πέσει η μηχανή και πιθανότατα και εσείς.

  1. Να ρίξουν άλλοι τη μηχανή σας

Έχετε βάλει τη μηχανή σας στον ορθοστάτη και είστε ήσυχος. Δυστυχώς όμως, κάποιοι έχουν την κακή συνήθεια να ακουμπάνε πάνω στις μηχανές ακόμα και όταν αυτές έχουν συναγερμό και ακουμπούν απαλά. Αν λοιπόν η μηχανή είναι στον ορθοστάτη μπορεί να πέσει σχετικά εύκολα από αυτούς που θα την ακουμπήσουν, ειδικά αν το έδαφος έχει μικρή ή απότομη κλίση.

activeman.gr