Εξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, περιπτώσεις εμπρησμών και φθορών που διαπράχθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε περιοχή του Δήμου Τεμπών.

Συνελήφθησαν, στις 08-07-2023 σε περιοχή του Δήμου Τεμπών, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας,  5  ημεδαποί, από τους οποίους  2  ανήλικοι, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 1  ακόμη ημεδαπού (δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου), σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα του εμπρησμού, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της αυθαίρετης χρήσης μεταφορικού μέσου και της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι  4  δράστες, με διαφορετικό ρόλο ο καθένας τους, τέλεσαν τις παρακάτω πράξεις στην ίδια περιοχή του Δήμου Τεμπών:

  • την 6-7-2023 τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αφού έσπασαν το παράθυρο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έριξαν μέσα σε αυτό εύφλεκτο υγρό – βενζίνη και του έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του &
  • την 8-7-2023 τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αφού έσπασαν με πέτρα το τζάμι οικίσκου – γραφείου εταιρείας, έριξαν στο εσωτερικό του εύφλεκτο υγρό – βενζίνη, με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς, προκαλώντας φθορές σε αυτό.

Επιπλέον, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • την 4/5-7-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες, οι  5 δράστες, ενεργώντας από κοινού, έθεσαν σε λειτουργία μηχάνημα έργων (μπουλντόζα), προκαλώντας φθορές σε υποδομές σε περιοχή του Δήμου Τεμπών &
  • την 6-7-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε μπαρ-αναψυκτήριο σε περιοχή του Δήμου Τεμπών, οι  2  από τους δράστες προκάλεσαν φθορές, με αιχμηρό αντικείμενο, σε 65  ξαπλώστρες.

Κατασχέθηκαν  3  κινητά τηλέφωνα, 2  ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης και είδη ιματισμού και υπόδησης.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ημεδαπός για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.