Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν 11 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας και της περιφέρειας του Κιέβου τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα επιδρομών, μερικές ώρες προτού ο αρχηγός του κράτους Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντηθεί με τους ηγέτες των μελών του NATO.

«Συνολικά 15 drones με εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν στα πλήγματα. Τα έντεκα από αυτά καταστράφηκαν», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Επρόκειτο για ιρανικής κατασκευής UAVs-καμικάζι «Shahed-136/131», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αρχικά δεν δόθηκε καμιά πληροφορία για θύματα από τις στρατιωτικές ή τις πολιτικές ουκρανικές αρχές. Αργότερα ο Ιχόρ Τάμπουρετς, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Τσερκάσι, νοτιοανατολικά του Κιέβου, έκανε λόγο για δύο τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε υποδομή.

Δεν έγινε σαφές πόσα UAVs κατευθύνθηκαν στην Τσερκάσι.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που εξαπολύθηκε ρωσική επιδρομή και η τρίτη μέσα στον μήνα. Χθες, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωναν πως κατέρριψαν 26 από τα 28 ρωσικά UAVs τα οποία πέταγαν προς διάφορους στόχους, επίσης χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα.