Έκτακτες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια, δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης σε Δυτική Αττική και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά, από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στην πλατεία Μοναστηρακίου, την Ομόνοια, περιμετρικά του Μουσείου Ακροπόλεως, τις  Στήλες Ολυμπίου Διός, την Πλάκα και τα Αναφιώτικα, κατά τη διάρκεια των οποίων:

  • ελέχθησαν  487 άτομα,
  • προσήχθησαν  49  άτομα και
  • συνελήφθησαν  6  άτομα μεταξύ των οποίων  2 για ναρκωτικά,  3 για παρεμπόριο και  1 για παίγνια.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν δύο (2) ανήλικοι αλλοδαποί για τους οποίους είχε δηλωθεί εξαφάνιση.

Παράλληλα, σε αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στα Κάτω Πατήσια, ελέγχθησαν 22  άτομα, προσήχθησαν 4  άτομα ενώ βεβαιώθηκαν  3  παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Αχαρνές, Ζεφύρι, Αγία Βαρβάρα:

  • πραγματοποιήθηκαν  586 έλεγχοι ατόμων και  166  οχημάτων,
  • προσήχθησαν  177  άτομα,
  • συνελήφθη  1  άτομο για ναρκωτικά ενώ
  • ανευρέθηκαν 5  κλεμμένα δίκυκλα και βεβαιώθηκαν  59  παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Οι αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και κατ’ επέκταση την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.