Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, συμμετείχε χθες, 18 Ιουλίου 2023, σε Τηλεδιάσκεψη (VTC) της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Ώστιν (Lloyd Austin). Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας κ. Ολέξιι Ρέζνικωφ (Oleksii Reznikov), ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ (Jens Stoltenberg), Υπουργοί, Υφυπουργοί Άμυνας και υψηλόβαθμοι Αξιωματούχοι ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, ο συντονισμός για την παροχή αμυντικού υλικού, την εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών για κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών για την άμυνα της χώρας.

Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε τη σταθερή και ακλόνητη θέση της Ελλάδας για στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματος της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική κυριαρχία της χώρας εναντίον της ρωσικής εισβολής, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας στην Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για όσο διάστημα απαιτηθεί.