Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν ειδικές δράσεις στις 24-7-2023 στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αθηνών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

  • Η ειδική δράση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στις πλατείες Ομονοίας, Βάθης, Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα, Κοτζιά, στο Σταθμό ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων καθώς και στο Σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 295  άτομα,  12 άτομα προσήχθησαν στην έδρα του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αθηνών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους, εκ των οποίων,  10  συνελήφθησαν διότι στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα, καθώς και ένας 33χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο.

  • Η ειδική δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο τις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Σολωμού. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω ειδικής δράσης 3 άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών ενώ κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους  0,6 γραμμαρίων και 3  φαρμακευτικά δισκία.

Οι ειδικές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.