Σε συνέχεια των συναντήσεών μας με τον ΥΝΑΝΠ κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Υφυπουργό κ.Παππά Ιωάννη ,τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κυριαζόπουλο Ευάγγελο αλλά και την στρατιωτική μας ηγεσία , ζητήθηκε η συμβολή της Π.Ο.Λ στην κατάρτιση νομοσχεδίου που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων το προσεχές χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα την 30/08/23 δεχτήκαμε ως Ομοσπονδία πρόταση από το Γραφείο του ΥΝΑΝΠ προκειμένου να υποβάλλουμε μέχρι και τις 15/09/23 προτάσεις μας που θα ενταχθούν στο νομοθετικό πρόγραμμα του ΥΝΑΝΠ.

Αφενός αποτελεί σημαντική εξέλιξη η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς της Π.Ο.Λ από τον ΥΝΑΝΠ κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη , ως επιστέγασμα  της μέχρι και τώρα αγαστής συνεργασίας μας , αφετέρου θα είναι η πρώτη φορά που όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς των εν ενεργεία και των αφυπηρετησάντων Λιμενικών θα βρεθούν σε ένα τραπέζι για να συζητήσουν και να συνδράμουν από κοινού στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων αλλά και για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν τιμήσει τη στολή του Λιμενικού Σώματος.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την συμβολή του ΥΝΑΝΠ κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην προσπάθεια αναβάθμισής του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε μαζί του ως εκπρόσωποι των συνάδελφων.

Αξιοποιώντας στο έπακρο την δυνατότητα αυτή που μας παρέχετε, ως Π.Ο.Λ , θα δώσουμε παράλληλα τη δυνατότητα και σε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο νομοθετικό έργο του ΥΝΑΝΠ.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε από κάθε συνάδελφο που επιθυμεί, να υποβάλει είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Λ είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected] όποια πρόταση, σκέψη, ιδέα έχει που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε νομοθετική διάταξη όπου μετά την κατάλληλη επεξεργασία  να υποβληθεί από την Ομοσπονδία μας .

Οι προτάσεις των συνάδελφων θα πρέπει να έχουν περιέλθει στην Ομοσπονδία μας, είτε μέσω των τοπικών μας Ενώσεων είτε ατομικά μέχρι και τις 10/09/23.

Για κάθε πρόταση που θα υποβληθεί τα στελέχη θα έχουν , άμεση ενημέρωση από την Ομοσπονδία μας που θα αναλάβει μέσω των νομικών συμβούλων μας να την διανθίσει τεκμηριώνοντας με επιχειρήματα την αναγκαιότητα νομοθέτησής της  .

Η Ομοσπονδία μας θέτει την εκπροσώπηση στην σωστή της βάση δίνοντας τον λόγο στον συνάδελφο.