Η έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καθώς και η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης, αναφορικά με επιθέσεις με οπαδικό υπόβαθρο σε βάρος νεαρών, που συνέβησαν χθες (06-09-2023), στην περιοχή της Σουρωτής, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο  εκ των εμπλεκόμενων ατόμων.

Πρόκειται για δύο 17χρονους (ημεδαπός και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, σωματικές βλάβες από κοινού και απόπειρα σωματικών βλαβών από κοινού.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (06-09-2023), ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι συλληφθέντες, έχοντας οπαδικά κίνητρα, επιτέθηκαν σε νεαρό που βρισκόταν σε πλατεία της Σουρωτής και σε 26χρονο ημεδαπό, που παρενέβη προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση.

Σε συνέχεια του ανωτέρω περιστατικού, σε άλλο σημείο της Σουρωτής, άγνωστος δράστης, παρουσία του 17χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα, επιτέθηκε σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, φίλου των παθόντων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών.

φωτογραφία αρχείου