Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο άτομα για αντίστοιχο αριθμό περιπτώσεων μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα:

  • Απογευματινές ώρες χθες (13-09-2023), από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, ύψος Κερδυλλίων, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 20χρονο αλλοδαπό και σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά επτά (7) αλλοδαπών, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.
  • Λίγη ώρα αργότερα στην Εγνατία Οδό, ύψος Κόμβου Λαγκαδά, από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σε σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν τρεις  αλλοδαποί, στερούμενοι εγγράφων για την παραμονή τους στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

φωτογραφία αρχείου