Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας μεταβαίνει 10μελής Ομάδα ειδικών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής και Εποπτών Δημόσιας Υγείας, των Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της αντίστοιχης Διεύθυνσης στην περιοχή.

Νωρίτερα, τα στελέχη της περιφέρειας, με επικεφαλής τη γενική διευθύντρια Άννα Μεγάλου, συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη ο οποίος τους ευχαρίστησε για τη διάθεσή τους να συνδράμουν την αντίστοιχη Διεύθυνση στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς το  στελεχιακό δυναμικό δεν επαρκεί.

Σημειώνεται ότι το δυναμικό του κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής θα τεθεί στη διάθεση των αρμοδίων αρχών (4 θα μεταβούν στο Βόλο, 2 στη Λάρισα, 2 στην Καρδίτσα και 2 στα Τρίκαλα) προκειμένου να επικουρήσει σε υγειονομικούς ελέγχους υδάτων, τροφίμων και πρόληψης σε θέματα όπως τα κουνούπια.

Ο περιφερειάρχης, είπε ότι το κλιμάκιο ενισχύει τον κρίκο της αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με τους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία και επισήμανε: «Όλες τις προηγούμενες ημέρες με σειρά πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει έχει μεταφερθεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και υδροφόρες που εξασφαλίζουν καθαρό πόσιμο νερό. Από την Κυριακή μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις χωρικές αντιπεριφέρειες». Ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμβολή τους στην ανθρωπιστική βοήθεια και τους κάλεσε να συνδράμουν και στη δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας. «Σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αυτά που μας ενώνουν, που μας κρατούν δυνατούς και μας κάνουν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο. Η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας», τόνισε ο περιφερειάρχης και ευχαρίστησε ακόμη μια φορά τα στελέχη της Υγειονομικής Υπηρεσίας για τη συμβολή τους στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνάδελφοί τους στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, τη Λάρισα, το Βόλο και τα Τρίκαλα. Πρόκειται, είπε, για αξιόμαχα στελέχη τα οποία βρίσκονται πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. «Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η δράση και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παρά τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού εργάζονται με αυταπάρνηση και κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Προηγούμενο άρθροΈκθεση ΕΚ για την Τουρκία: Η ενταξιακή διαδικασία της στην ΕΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες
Επόμενο άρθροΕιδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια