Κατακραυγή προκαλεί στην Ινδία ένα βίντεο που δείχνει ένα κορίτσι να τριγυρνά αιμόφυρτο, όπως φαίνεται, ζητώντας βοήθεια μετά τον βιασμό του στο κρατίδιο Μάντια Πραντές.

Πολλοί εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους μετά την κυκλοφορία του βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, που δείχνει έναν άνδρα να διώχνει το 12χρονο -όπως αναφέρει το India Today, κορίτσι, καθώς τον πλησιάζει.

Η αστυνομία ανέφερε, πάντως, σε τοπικά ΜΜΕ ότι κάποιοι βοήθησαν τελικά το κορίτσι που τριγυρνούσε επί δύο ώρες στους δρόμους της πόλης Ουτζέιν, μιας από τις επτά ιερές πόλεις της Ινδίας. Η μικρή υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση, που έδειξε ότι υπέστη βιασμό.

«Πέντε άτομα που ήρθαν σε επαφή με το κορίτσι ανακρίνονται», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο ινδικό πρακτορείο ANI, προσθέτοντας ότι η μικρή «έλεγε ασυναρτησίας και δεν μπορούσε αρχικά να δώσει πληροφορίες για το που βρισκόταν» .

Στο βίντεο, που πυροδότησε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την οργή ντόπιων πολιτικών για την απανθρωπιά όσων συνάντησαν το κορίτσι, δείχνει τη μικρή, που φαίνεται να είναι αιμόφυρτη, να περπατά σε δρόμο εκλιπαρώντας για βοήθεια. Η αστυνομία μελετά κι άλλα βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος της περιοχής για να εντοπίσει τα ίχνη της μικρής, προτού τελικά της παρασχεθεί βοήθεια.

Την περασμένη Κυριακή είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του κοριτσιού στην πόλη Σάτνα σε απόσταση περίπου 700 χλμ. από το σημείο, όπου βρέθηκε. Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ τη βοήθησε ένας ινδουιστής ιερέας, που τη βρήκε αιμόφυρτη. «Δεν μπορούσε να μιλήσει, τα μάτια της ήταν πρησμένα», δήλωσε ο Ραχούλ Σάρμα στο δίκτυο NDTV. «Τη ρώτησα τι συνέβη, αλλά μου απάντησε σε διάλεκτο που δεν καταλάβαινα. Της έδωσα στιλό και χαρτί, αλλά δεν μπορούσε να γράψει τίποτε». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι της έδωσε ρούχα και φώναξε την αστυνομία, που μετέφερε το κορίτσι στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η μικρή υποβλήθηκε σε επέμβαση και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.