24 συλλήψεις στις τακτικές εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 03-10-2023, σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες σχεδιάστηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και ακολούθως οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, είχαν ως στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθησαν: 872 άτομα, εκ των οποίων 714 ημεδαποί και 158 αλλοδαποί, καθώς και 746 οχήματα.

Προσήχθησαν: 25 άτομα, εκ των οποίων 16 ημεδαποί και 9 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: 24 άτομα, εκ των οποίων 14 ημεδαποί και 10 αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

  • 1 ημεδαπός και 1 αλλοδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
  • 5 αλλοδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
  • 9 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
  • 2 ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • 2 ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • 15 άτομα στη Βοιωτία.
  •   6 άτομα στη Εύβοια.
  •   3 άτομα στη Φθιώτιδα.

Κατασχέθηκαν:  Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Ακινητοποιήθηκαν: 14 οχήματα.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: 187 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: 42 για υπερβολική ταχύτητα, 1 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 4 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας, 2 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 10 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 125 λοιπές παραβάσεις}.

Οι οργανωμένες αυτές επιχειρήσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης, στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλο το εύρος της εδαφικής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.