Χθες Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, κατόπιν προσκλήσεως της Ε.Α.Α.Σ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διατελεσάντων Προέδρων Ε.Α.Α.Σ. στην οποία συμμετείχαν οι: Αντγος ε.α. Κοράκης Γεώργιος, Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής, Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος και Αντγος ε.α. Κουτρής Σταύρος.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα συναδελφικότητας και συνεργασίας και όλοι συνεφώνησαν εκ προοιμίου να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσπάθειες που καταβάλει η Ένωση για την επίλυση χρονιζόντων θεμάτων, με την δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου για την επίτευξη των τεθέντων στόχων της Ε.Α.Α.Σ. σε μια προοπτική 3ετίας.

Κύρια προσπάθεια του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως και πρωτεύον στόχος του είναι η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων όπως επίσης και των Ειδικών Λογαριασμών που τηρούνται σε αυτά, για τη δημιουργία ενός ενιαίου Μετοχικού Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία του ανωτέρου ενιαίου Μετοχικού Ταμείου Ε.Δ. είναι οι συμμετέχοντες σε αυτό, τόσο οι μέτοχοι όσο και οι μερισματούχοι, να προέρχονται αποκλειστικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και να υπάγονται αποκλειστικά στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η πλήρης εφαρμογή του Ν. 1911/11 Δεκ1990/ ΦΕΚ 166 Α (γνωστού ως Ν. Βαρβιτσιώτη) σε ό,τι αφορά το Μ.Τ.Σ. ώστε να επιτευχθεί ο διαχωρισμός των προερχομένων από το Σ.Ξ. και την πρώην Χωροφυλακή από τους προερχομένους από την ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή η λύση θα επιφέρει αυτόματα και την αποκατάσταση της υφιστάμενης αδικίας στην κατανομή του πόρου του 4% από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η Ε.Α.Α.Σ. διαχρονικά θέτει αυτούς τους στόχους και ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια όλων μας θα να είναι η τελευταία. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν με την παραπάνω στοχοθεσία του Δ.Σ. / Ε.Α.Α.Σ.

Αποφασίστηκε επίσης, η θέσπιση ανά χρονικά διαστήματα που θα καθοριστούν, η συνάντηση της Ε.Α.Α.Σ. με τους πρώην Προέδρους της, για αλληλοενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν την Ένωση και ανταλλαγή απόψεων.