Επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου πραγματοποίησε την 12-09-23 ΥΦΥΝΑΠ κ.Παππάς Ιωάννης ενώ την ίδια μέρα επισκέφτηκε την Σκόπελο και την Σκιάθο.

Επισκεπτόμενος τη Λιμενική Αρχή του Βόλου εξήρε την προσφορά των στελεχών του κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου αλλά και στις πυρκαγιές που έπληξαν την Μαγνησία τον Αύγουστο.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ότι τα στελέχη του Κ.Λ.Βόλου με απαράμιλλο ζήλο και αυταπάρνηση έσωσαν τις ημέρες της πλημμύρας «Daniel» πάνω από 250 άτομα που βρέθηκαν σε μεγάλο κίνδυνο στα παράλια του Πηλίου .

Τόνισε ιδιαίτερα την προσφορά των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τόσο στον αγώνα που δίνεται για το μεταναστευτικό αλλά και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών όπως έγινε φέτος με τις πυρκαγιές στη Ρόδο όπου και διασώθηκαν χιλιάδες συνάνθρωποί μας με την κομβική συνδρομή των Λιμενικών.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Κυράνης Κώστας ευχαρίστησε τον κ.Υφυπουργό για την μέχρι τώρα συνεργασία τονίζοντας πως έφτασε η στιγμή που οι συνάδελφοι που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά και υπηρετούν αρκετά χρόνια να μετακινηθούν στον τόπο συμφερόντων τους.

Αυτό για να προκύψει θα πρέπει πρωτίστως να γίνει ορθολογική ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε όλη την Επικράτεια και εν συνεχεία θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα νέο καθεστώς μεταθέσεων καθώς το υπάρχον έχει πολλές αστοχίες και προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του Σώματος.

Ο κ.Υφυπουργός από τη πλευρά του αναγνώρισε την ανάγκη αλλαγών στο υπάρχον σύστημα μεταθέσεων τονίζοντας πως βασικό μέλημα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ είναι από τη μια η ενίσχυση των νησιωτικών υπηρεσιών και από την άλλη ο απεγκλωβισμός των στελεχών που υπηρετούν στα νησιά εδώ και πολλά έτη και επιθυμούν να μετακινηθούν στους τόπους επιλογής τους.

Ζήτησε την συνδρομή της Π.Ο.Λ στη διαμόρφωση του νομοθετικού έργου του ΥΝΑΝΠ τονίζοντας την δημιουργική συνεργασία με την Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Λιμενικών και τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της .

Για το ΔΣ

      Ο Πρόεδρος                 Ο Γ.Γραμματέας

      Κυράνης Κωνσταντίνος    Μαχαίρας Νικόλαος

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.