Εκατοντάδες παραβάσεις σε τουριστικά λεωφορεία αποκάλυψαν οι έλεγχοι που διενήργησαν κατά τη θερινή περίοδο αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας του  Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων, όπως ανακοινώθηκε, βρέθηκαν παραβάσεις που συνδέονται με την τήρηση των διατάξεων για τους ταχογράφους και τον χρόνο ανάπαυσης των οδηγών.
Πιο ειδικά, το διάστημα Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, ελέγχθησαν 1.475 τουριστικά λεωφορεία, κατά την άφιξη ή αναχώρηση τουριστών μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Μακεδονία», και βεβαιώθηκαν 973 παραβάσεις.

Αυτές αφορούσαν σε υπέρβαση αδιάλειπτου χρόνου οδήγησης πριν από το διάλειμμα (275), ανεπαρκή ημερήσια ανάπαυση κάτω των 7 ωρών (105), υπέρβαση εβδομαδιαίου χρόνου οδήγησης (95), οδήγηση χωρίς κάρτα (80) και οδήγηση χωρίς τη σωστή χρήση των φύλλων καταγραφής ταχογράφου και τη σωστή λειτουργία ταχογράφου κ.ά (418).
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρίες των λεωφορείων επιβλήθηκαν, κατά περίπτωση, οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ επιπλέον ακινητοποιήθηκαν πέντε οχήματα μέχρι την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου ή την αντικατάσταση του οδηγού από άλλο οδηγό.
Παρόμοιοι έλεγχοι θα διεξαχθούν και στο μέλλον, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.