«Ορόσημο για την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας στα όρια που απλώνεται σήμερα» αποτέλεσε η απελευθέρωση της Σαμοθράκης, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών,αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Σε δηλώσεις του από τη Σαμοθράκη, ο κ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε ότι βρέθηκε στο νησί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την 111η επέτειο απελευθέρωσης, όχι μόνο για να τιμήσει το χθες,  αλλά και για να δηλώσει «το ισχυρό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ένα ακόμα καλύτερο, βιώσιμο και δημιουργικό αύριο, για τους κατοίκους του τόπου».

«Η Σαμοθράκη γιορτάζει 111 χρόνια ελεύθερης ιστορίας, καθώς σαν σήμερα, το 1912, σήμανε η ώρα του λυτρωμού. Το παράδειγμα, οι αγώνες, οι θυσίες, η ομοψυχία, η αυταπάρνηση, η αγωνιστικότητα και η αγάπη των προγόνων μας για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, μας εμπνέουν και μας γεμίζουν εθνική αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια. Η παρακαταθήκη τους οδηγεί τα βήματά μας, ώστε να ξεπερνούμε κάθε δυσκολία», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

«Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στην επανάσταση του 1821, όμως έμειναν αδούλωτοι, όπως είχαν μείνει στα προηγούμενα 350 χρόνια τουρκικής κατοχής. Γι’ αυτό και η απελευθέρωση του νησιού αποτέλεσε ορόσημο για την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας στα όρια που σήμερα απλώνεται. Η πλούσια ιστορία, η φυσική ομορφιά και η νευραλγική θέση της Σαμοθράκης, αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν», πρόσθεσε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης παρέστη χθες στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων Πεσόντων και αμέσως μετά παρακολούθησε την παρέλαση στην πλατεία του Εφκά.

*Επισυνάπτονται φωτογραφίες που παραχώρησε προς δημοσίευση το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΟ Άγιος Αρτέμιος Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας
Επόμενο άρθροΗ νέα μόδα στις κλοπές αυτοκινήτων – Ποιό εξάρτημα κλέβουν οι συμμορίες