Τα μηνύματά τους για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έστειλαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, μετά την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Κύπρου στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που συμβάλλουν και συνεισφέρουν στην ασφάλεια της Κύπρου», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Μιχάλης Γεωργάλλας, σημειώνοντας ότι «αντλούμε δύναμη διδάγματα, παραδείγματα, ηθικό και ηρωικές πράξεις από το έπος των Ελλήνων του ’40», και δηλώνοντας την ίδια ώρα πως «θα φανούμε αντάξιοι των ηρωικών προγόνων και θα αγωνιστούμε μέχρι εσχάτων για να υπερασπιστούμε ό,τι κινδυνεύει και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, μίλησε για την παρακαταθήκη των προγόνων μας, «την κληρονομιά, για το κληροδότημα την ομοψυχίας και της ενότητας που μας άφησε το ηρωικό “Όχι”».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε ότι η Ελλάδα έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος. «Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για τις γυναίκες και τους άντρες που συγκροτούν τις ένοπλες δυνάμεις μας. Είναι η δύναμη του “Όχι” που λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε απειλή. Είναι η δύναμη που εγγυάται τα δίκια και τα δικαιώματά μας», επεσήμανε.

«Αυτό το θρυλικό έπος είναι ο φωτεινός οδοδείκτης όλων των Ελλήνων μέχρι σήμερα και θα είναι και στο μέλλον» τόνισε ο Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος των «Σπαρτιατών», ενώ ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, αναφέρθηκε στο «ποτάμι της ζωής» τα νέα παιδιά «που υπερασπίζονται άγρυπνα την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος, κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας πως «πάντοτε το έθνος μας έβγαινε ακμαίο μετά τα μεγάλα «Όχι».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι όσο οι Έλληνες και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να τιμούν τη μνήμη και την παρακαταθήκη των προγόνων μας. «Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Εμείς, όλοι μαζί ενωμένοι, χτίζουμε μαζί την Ελλάδα της επόμενης ημέρας».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας απέτισαν φόρο τιμής για όλους όσους αγωνίστηκαν για να κυματίζει σήμερα περήφανη η γαλανόλευκη στην πόλη μας στη Μακεδονία» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισημαίνοντας την ίδια ώρα πως «η Ελλάδα στηρίζεται σε όλους αυτούς που ξέρουν να αγωνίζονται και να δημιουργούν. Και αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα».