Η 28 η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην ιστορία του ελληνικού Έθνους και παραμένει στην εθνική συλλογική μας μνήμη ως κομμάτι ζωντανό και αναπόσπαστο. Είναι ημέρα περηφάνιας και τιμής της απαράμιλλης τόλμης και του ηρωισμού που επέδειξαν οι Έλληνες αγωνιστές. Ο μεγάλος αυτός εορτασμός δεν συνιστά μια τυπική υποχρέωση που απαντάται μέσα από συγκεκριμένες ημερομηνίες και στοιχεία, αλλά ορόσημο ιστορικών γεγονότων τα οποία επισφράγισαν με ανεξίτηλη δόξα την ιστορική πορεία του Έθνους μας.

Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, ως σημείο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας μας, δυναμίτισε όλο το κόσμο και απέδειξε για άλλη μία φορά πως η αντίσταση του ελεύθερου ελληνικού κράτους, σε οιασδήποτε μορφής κατάκτηση και στέρηση της ελευθερίας είναι σθεναρή, ενιαία και αδιαπραγμάτευτη.

Η θυσία των Ελλήνων αγωνιστών του ΄40, σύμβολο αδάμαστης θέλησης και αέναου αγώνα για εκείνους που θέλουν να ζουν με ελευθερία, δίχως άλλο μας παρακινεί:

  • Να αναλογιστούμε τα διδάγματα της εποχής, τα εθνικά ιδεώδη διαχρονικού βεληνεκούς καθώς και το χρέος μας απέναντι στην αιματοβαμμένη ιστορία σφυρηλατώντας την εθνική ενότητα και ομοψυχία.
  • Να διδαχθούμε από την ατσάλινη θέληση και το πείσμα των προγόνων μας, την προσήλωση σε αξίες και ιδανικά, τη μεγαλοψυχία, το φιλότιμο και την ενσυνείδητη σημασία των όρων της φιλοπατρίας και της αυταπάρνησης.
  • Να πράττουμε το καθήκον μας αδιάκοπτα, ως ηθική υποχρέωση· προς εκείνους που σήμερα τιμούμε, με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα τη θωράκιση του εθνικού συμφέροντος.

Οι παγκόσμιες προκλήσεις και οι ιδιάζουσες συνθήκες του σήμερα, απαιτούν ομοψυχία, εγρήγορση και συνεχή ετοιμότητα, προκειμένου η ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι άρτια και αποτελεσματική.

Η σημερινή λοιπόν, επέτειος θα πρέπει πρωτίστως να είναι ημέρα περισυλλογής, αφύπνισης και συλλογικής εθνικής προσπάθειας, κυρίως για όλους εμάς που αποστολή μας είναι η προστασία της ζωής και των εννόμων αγαθών των πολιτών.

Χρόνια Πολλά σε όλους!