Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, να προσεγγίζει τη παραλία Αμάδων βόρεια ν. Χίου.

Στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε άτομα να έχουν ήδη αποβιβαστεί στη στεριά και το ανωτέρω ταχύπλοο να έχει διαφύγει προς έναντι τουρκικές ακτές. Στη συνέχεια, το ίδιο ταχύπλοο αποβίβασε εκ νέου άτομα στην ίδια θαλάσσια περιοχή ενώ ο χειριστής του, μετά το πέρας της αποβίβασης, κινήθηκε με πορεία προς τις τουρκικές ακτές με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. Το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους προέβη σε καταδίωξη και με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων καθώς και με κατάλληλων ελιγμών, επετεύχθη η ακινητοποίηση του.

Πρωινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια χερσαίας περιπολίας, εντοπίστηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής δεκαεπτά αλλοδαποί στην περιοχή “Γιόσωνα” και δώδεκα   στη περιοχή “Αμάδες”. Συνολικά εντοπίστηκαν είκοσι εννέα  άτομα (20 άντρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης “ΒΙΑΛ”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθησαν ένας 21χρονος και ένας 29χρονος, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι δύο χειριστές του σκάφους, για παράβαση του Ν. 3386/05 (Παράνομη Είσοδος στον ελλαδικό χώρο) και του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Διακίνηση μεταναστών στον ελλαδικό χώρο), ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΣαράντα εκατ. ελβετικά φράγκα στην Ελλάδα από την Ελβετία
Επόμενο άρθροΣπίτι στην Αγ. Βαρβάρα Αττικής λειτουργούσε ως “κατάστημα” πώλησης ναρκωτικών