Συγχαρητήρια της Ελβετίας στην Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε χθες με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνόμευσης της Ελβετίας, κα. Elisabeth Baume – Schneider, η οποία συνοδεύονταν από την Υφυπουργό Μετανάστευσης της Ελβετίας, κα. Christine Schraner – Burgener.

Ο κ. Καιρίδης, αφού ευχαρίστησε την Ελβετίδα Yπουργό για τη στήριξη που παρέχει προς την Ελλάδα η κυβέρνηση της Ελβετίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού μέσω ενός ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος ύψους 40 εκατ. ελβετικών φράγκων, την ενημέρωσε αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα αυτό, με δεδομένη και την πρόσφατη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μέρος της ευρύτερης συνεργασίας της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δυο πρώτες δράσεις του προγράμματος αφορούν α) τη χρηματοδότηση δομών επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων καθώς και τη συνέχιση της λειτουργίας 240 θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα, και β) τη χρηματοδότηση μέχρι το 2026 του κέντρου ένταξης προσφύγων (Athens Solidarity Center) που λειτουργεί η Solidarity Now στο παλαιό Φρουραρχείο, που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης.

Από την πλευρά της, η κα. Baume Schneider συνεχάρη τον κ. Υπουργό για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια, η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει, στα μάτια της ελβετικής κοινωνίας, προς το πολύ θετικότερο σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα. Σοφία Βούλτεψη, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Stefan Estermann, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Προηγούμενο άρθροΈνοχος για απάτη κρίθηκε ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ
Επόμενο άρθροΕντοπισμός 29 ατόμων και σύλληψη των 2 αλλοδαπών διακινητών τους στη Χίο