Πέντε άνθρωποι -ανάμεσά τους δυο παιδιά- σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε παμπ σε δημοφιλή αγροτική και τουριστική πόλη της Αυστραλίας όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους θαμώνες που κάθονταν σε τραπέζια στην μπροστινή αυλή, ανέφεραν οι αρχές σήμερα.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ακαριαία χθες στη Ντέιλσφορντ, περίπου 110 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μελβούρνης, διευκρίνισε την αστυνομία. Κορίτσι που μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Σέιν Πάτον, SUV ανέβηκε σε πεζοδρόμιο και κατόπιν όρμησε σε χώρο με γρασίδι έξω από το ξενοδοχείο και παμπ Royal Daylesford. Εκεί «βρισκόταν μεγάλος αριθμός ανθρώπων εκείνη τη στιγμή, καθόταν σε τραπέζια (…) Το όχημα έπεσε πάνω στα τραπέζια και στους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Πάτον μιλώντας στον Τύπο.

Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει ακόμη αν τα θύματα ήταν συγγενείς, ούτε αν το συμβάν οφειλόταν στην ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας από τον οδηγό. Διευκρίνισε πως τα θύματα ήταν επισκέπτες, ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί σε αυτό το στάδιο.

Τα ακριβή αίτια και οι περιστάσεις της τραγωδίας δεν έχουν εξιχνιαστεί. Ο οδηγός, 66 ετών, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πάντως δεν θεωρείται πως διατρέχει κίνδυνο.

Υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, πάντως δεν βρέθηκε αλκοόλ στον οργανισμό του. Η αστυνομία σκοπεύει να του πάρει κατάθεση όταν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αργότερα σήμερα.

φωτογραφία αρχείου