Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Νοεμβρίου στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Εμμανουήλ Λογοθέτης και από τη φυσική ηγεσία ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Το “παρών” επίσης έδωσαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμέων, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Ηλίας Κυρμανίδης καθώς και οι επικεφαλής Αξιωματικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Από την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχαν στο συνέδριο ο Πρόεδρος της Ένωσης και Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης, ο Γεν. Γραμματέας – Διοικητής της Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης, η Α΄ Αντιπρόεδρος –  Διοικήτρια της Τροχαίας του Β.Ο.Α.Κ. Ελένη Παπαθανασίου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γιάννης Μαραβελάκης – Αξ/κός του Α΄ Α.Τ. Ηρακλείου, καθώς και οι αντιπρόσωποι Γιώργος Μακρογιαννάκης – Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, Γιώργος Δοξαστάκης – Αξ/κος της Υ.Α. Ηρακλείου και Μάριος Βισκαδούρος – Αξ/κός της Δ.Α. Ηρακλείου.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές τομές στην Ελληνική Αστυνομία, κάνοντας λόγο για αναδιάταξη δυνάμεων και συνολικό ανασχεδιασμό με σκοπό να διορθωθούν στρεβλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος, τονίζοντας ότι είναι στοίχημα να έχουμε καλύτερη εμφανή αστυνόμευση τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην περιφέρεια. Ο κύριος Οικονόμου επεσήμανε ακόμα πως η αστυνομία προσπαθεί να είναι παντού, αναφέροντας ότι καλούμαστε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις με νόμους και κανόνες.  Έκανε αυτοκριτική για τις παθογένειες του σώματος και πρόσθεσε πως πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες.

Εκ μέρους της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης, ο Πρόεδρος Στέλιος Καρακούδης από τη θέση του και ως Γ΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κατά την τοποθέτηση του στο 33ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρθηκε στις πρόσφατες θετικές εξελίξεις για τις συνθήκες εργασίας των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., όπως για παράδειγμα με την αύξηση των νυχτερινών ωρών, τα μισθολογικά οφέλη που προέκυψαν από το νέο βαθμολόγιο του αστυνομικού προσωπικού, τις νέες μισθολογικές αυξήσεις που προανήγγειλε η κυβέρνηση από 1-1-2024, την αύξηση των οργανικών θέσεων των Ανώτατων Αξιωματικών και τη μείωση του χρόνου παραμονής στους βαθμούς του Αστυνόμου Α’ και Β’, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα με σθένος και επιμονή για την αναγνώριση του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνο, για την αύξηση του επιδόματος Διοικήσεως (επίδομα θέσης ευθύνης) και την εξομοίωση του στα επίπεδα άλλων κλάδων εργασίας του δημόσιου, στην αναγνώριση των πτυχίων των αστυνομικών (προπτυχιακά – μεταπτυχιακά – διδακτορικά) όπως ακριβώς αμείβονται οι εργαζόμενοι σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Κατά την ομιλία του ο κ. Στέλιος Καρακούδης αφού εξήρε πρώτα την προσπάθεια της Π.Ο.Α.ΞΙ.Α. με την κατάρτιση του νέου Π.Δ. 43/2023 (τροποποιήσεις στο βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ.), κατάθεσε νέες προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση και την άρση αδικιών που εξακολουθούν να υφίστανται πολλά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος δήλωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να είναι διαρκώς στο πλευρό του Έλληνα Αστυνομικού, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, διότι σε μία ευνομούμενη πολιτεία η τάξη και η ασφάλεια αποτελούν τα κυρίαρχα αγαθά για την προστασία κάθε πολίτη.