Και εκπροσώπων των 14 Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης

«Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα. Είμαι βέβαιος πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια» διαβεβαίωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και των εισαγγελικών αρχών για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου βρέθηκε χθες, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη ευρείας σύσκεψης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και εκπροσώπους από τους 14 Δήμους του Νομού για το σχέδιο αστυνόμευσης, αλλά και των τροχονομικών παρεμβάσεων, αναφέρθηκε αρχικά στην υπόθεση της γυναικοκτονίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. «Τέσσερις ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απριλίου, όπου χάθηκε μια νέα κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα, συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε. Είμαι συντετριμμένος και προσωπικά, γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή. Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας», σημείωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι, «η Ελληνική Αστυνομία  απέστειλε σε όλες τις Αρχές, αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες με όλο το υλικό, χωρίς να αποκρυφθεί τίποτα. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα», κατέληξε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά στο αντικείμενο της σύσκεψης που ακολούθησε, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη σημασία ανασχεδιασμού των μέτρων αστυνόμευσης μέσα από την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και της εμφανούς αστυνόμευσης, βάσει των ξεχωριστών αναγκών που έχουν οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και των μέτρων που λαμβάνει η Διεύθυνση Τροχαίας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και της βελτίωσης των συνθηκών των οδηγών εξαιτίας του FlyOver. Όπως τόνισε: «Είμαι εδώ, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, για έναν σπουδαίο λόγο. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης. Έχουμε, ήδη, φέρει περίπου 500 νέους αστυνομικούς, προσθέσαμε σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα, τα ζητήματα της κυκλοφορίας με αφορμή το FlyOver και τα προβλήματα που προκάλεσε. Είμαι εδώ γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Γι’ αυτό κάλεσα τους 14 Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, προκειμένου να παρουσιασθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Επίσης, θα γίνει μια παρουσίαση και για την Τροχαία, την κίνηση στην πόλη και τη ρύθμιση του ζητήματος του FlyOver, όπως επίσης και ζητήματα που αφορούν  στην ανήλικη παραβατικότητα, όπου και εκεί γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία, όπως επίσης και την ενδοοικογενειακή βία».

Κατέληξε, δε, με την υπόσχεση «κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, και με τη δική μου παρουσία και την παρουσία της νέας ηγεσίας και όλων των αστυνομικών, από τους Αξιωματικούς μέχρι τον απλό αστυφύλακα, θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για να προασπίσουμε τη ζωή, την ακεραιότητα τη δική τους και των παιδιών τους».

Στη σύσκεψη παρέστησαν, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων από τους 14 Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

φωτογραφία: typosthes.gr