Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, στις 04-04-2024, στέλεχος της Ομάδας Κ-9, συνοδός/χειριστής του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 «ΒΛΑΝΤ» του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, παρέστη σε δύο σχολικές μονάδες της Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στο 6/Θ Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας και στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών των σχολείων σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των ζώων και την αντίληψη της συμπεριφοράς αυτών. Επίσης, έγινε ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών για την επιχειρησιακή δράση του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 Υπηρεσίας μας στο έργο που επιτελεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την αντιμετώπιση της διακίνησης των ναρκωτικών μέσω των λιμένων.

Τέλος, έγινε επίδειξη του αστυνομικού σκύλου από τον χειριστή του, ο οποίος έδωσε συγκεκριμένες εντολές και υπήρξε αλληλεπίδραση μεταξύ του αστυνομικού σκύλου Κ-9 και των μαθητών των σχολείων, υπό την επίβλεψη και παρουσία του συνοδού, προκειμένου οι μαθητές να εξοικειωθούν με τα ζώα συντροφιάς.