Συνελήφθη, στις 9-11-2023 το πρωί στην Ελασσόνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα,  ηλικιωμένη ημεδαπή δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της από άνδρα, ο οποίος, αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο «δήθεν» νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των  75.000  ευρώ σε άλλο άτομο που βρισκόταν έξω από την οικία της.

Η παθούσα θα παρέδιδε το χρηματικό ποσό των  9.000 ευρώ σε άτομο που βρισκόταν έξω από την οικία της, ωστόσο μετά την ενημέρωση και την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο δράστης και ακινητοποιήθηκε.

Από την κατοχή του κατασχέθηκε 1 κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε 1  μαχαίρι, τύπου στιλέτο. Κατασχέθηκε, επίσης, το προαναφερόμενο όχημα.

Επιπλέον, εξετάζεται η εμπλοκή του συλληφθέντα και σε άλλες δύο περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν κατά τον προηγούμενο μήνα στη Βέροια και στις Σέρρες, αποσπώντας  12.000-  ευρώ και  10.000  ευρώ και χρυσές λίρες, αντίστοιχα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.

φωτογραφία αρχείου