Οι πρώτες βοήθειες στην εργασία είναι ένα σύνολο δεξιοτήτων που αφορούν την παροχή πρώτων βοηθειών στους εργασιακούς χώρους.

Οι πρώτες βοήθειες στην εργασία είναι ξεχωριστό πρόγραμμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών;

Οι πρώτες βοήθειες στην εργασία είναι ξεχωριστό και ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,  το οποίο καλύπτει όλες τις επείγουσες καταστάσεις που πιθανόν να προκύψουν σε ένα εργασιακό χώρο.

Ποια είναι τα θέματα που αναπτύσσονται στην εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στην εργασία;

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αναπτύσσονται όλα τα απειλητικά και μη απειλητικά περιστατικά για την ανθρώπινη ζωή, όπως η καρδιακή ανακοπή, το εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα, η πνιγμονή και άλλα μη απειλητικά περιστατικά που αφορούν κοινούς τραυματισμούς.

Ποιες είναι οι επιλογές μιας επιχείρησης η οποία δεν μπορεί να διαθέσει πολύ χρόνο για την εκπαίδευση των εργαζομένων της;

Μια εταιρεία μπορεί να επιλέξει  το 18ωρο πρόγραμμα σε περισσότερες οπό τρεις ημέρες, ή το 6ωρο πρόγραμμα διάρκειας μίας ημέρας.

Τα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών στην Εργασία είναι τυποποιημένου πανευρωπαϊκού χαρακτήρα και περιεχομένου, τα οποία συντάσσονται από αρμόδιες αρχές διαφόρων κρατών –  μελών της Ε.Ε. Ως αποτέλεσμα, ένα πιστοποιητικό με τον αντίστοιχο τίτλο, είναι γνώριμο και αποδεκτό σε όλες τις χώρες που εφαρμόζουν την Ευρωπαϊκή οδηγία.

Είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στην εργασία;

Σύμφωνα με τις οδηγίες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των εργαζομένων, η εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών κρίνεται υποχρεωτική.

Το πιστοποιητικό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησής μου, είναι εγκεκριμένο από κάποια αρμόδια αρχή;

Ναι, είναι εγκεκριμένο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας – Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, καθώς επίσης αναγνωρίζεται από την Ομοσπονδία Οργανισμών Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και την Ένωση Πρώτων Βοηθειών στη Βιομηχανία, της Μεγάλης Βρετανίας.

Μπορεί η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στην εργασία να συνδυαστεί και με εκπαίδευση άλλου αντικειμένου όπως ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής;

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της RescueTrainingInternational συνδυάζονται. Αυτό μπορεί να συμβεί εφόσον προστεθούν ώρες εκπαίδευσης ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση θα εκδοθούν ξεχωριστά πιστοποιητικά.

Ως ιδιώτης, μπορώ να παρακολουθήσω το πρόγραμμα πρώτων βοηθειών στην εργασία και να λάβω την αντίστοιχη πιστοποίηση;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αφού το περιεχόμενο αφορά στην παροχή πρώτων βοηθειών προς τον συνάνθρωπο.

Ως εταιρεία, μπορώ να λάβω κάποια επιδότηση ώστε να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι μου;

Η εκπαίδευση επιδοτείται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού  για το Ελληνικό κράτος και από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Αν.Αδ.) για το Κυπριακό κράτος.

 rescuetraining.gr