Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, εννέα  κλοπές σε καταστήματα, στο Αγρίνιο και σε περιοχές του Αγρινίου και του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος ενός ενήλικου ημεδαπού άνδρα και ενός 16χρονου, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Αγρινίου, προέκυψε ότι οι δυο κατηγορούμενοι επιβαίνοντας σε όχημα, την 31/10/2023 τα ξημερώματα, διέπραξαν εννέα κλοπές (τέσσερις τετελεσμένες – πέντε απόπειρες) σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ, σε καταστήματα και σε πρατήριο υγρών καυσίμων, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 420 ευρώ και ένα τσαντάκι μέσης.

Ως προς την μεθοδολογία των δυο κατηγορούμενων, επισημαίνεται ότι διερρήγνυαν με αιχμηρό αντικείμενο – λοστό, τις εισόδους και πόρτες των  στόχων τους.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Αγρινίου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ την 01-11-2023, βρέθηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή του Αγρινίου το αυτοκίνητο και κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

φωτογραφία αρχείου