Τη «Μνήμη ενάντια στη Λήθη», όπως είναι το κεντρικό τους σύνθημα, διεκδικούν μέλη των Συλλόγων «SOS Τροχαία Εγκλήματα και «Τέμπη 27-2-2023» που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, η οποία φέτος είναι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής των δικών μας  θυμάτων. Είναι όμως και μια ημέρα αλληλεγγύης και συλλογικής κινητοποίησης, μια ημέρα καταγγελίας της αδιαφορίας των υπευθύνων, μια ημέρα αγώνα για να σταματήσει αυτή η εκατόμβη. Δυστυχώς φέτος στη χώρα μας, εκτός από τα θύματα του αυτοκινήτου έχουμε και τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων.

Με συνθήματα «Όχι στη συγκάλυψη του Εγκλήματος των Τεμπών» και «Όχι στην αμνήστευση των τροχαίων Εγκλημάτων», οι συγκεντρωθέντες ανάρτησαν φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους ζητώντας ασφαλή μετακίνηση και μέτρα πρόληψης και αποφυγής συγκρούσεων.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 37χρονος εκβίαζε 52χρονο να του δώσει 20.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΕλπίδες για την απελευθέρωση σημαντικού αριθμού ομήρων από την Χαμάς