Μάχη» σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού εξακολουθεί να δίνει 16χρονη μετά από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Για την εν λόγω υπόθεση προφυλακίστηκαν δύο άτομα.

Δυστυχώς, οι γιατροί είναι απαισιόδοξοι με την κατάσταση της υγείας της 16χρονης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πριν από έναν μήνα κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν να της κάνουν κακό και σ’ άλλο σπίτι στα Δυτικά Προάστια. Όπως αναφέρουν οι ίδιες αναφορές, αυτό αποφεύχθηκε με παρέμβαση της Αστυνομίας και των συγγενών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κατανάλωσε κάνναβη, ecstasy, σίσα, έκανε ενδοφλέβια χρήση ηρωίνης και κατανάλωσε χάπι για την επιληψία. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το συγκεκριμένο χάπι παίρνουν τοξικομανείς για να μειώσουν τις επιπτώσεις από τη χρήση ηρωίνης.

Για την 16χρονη είχε εκδοθεί missing alert μετά από εξαφάνισή της και κατόπιν αιτήματος της οικογένειας της στις 13 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί τότε, το ανήλικο κορίτσι είχε εξαφανιστεί μεσημεριανές ώρες από την περιοχή του Χαϊδαρίου Αττικής με αποτέλεσμα, οκτώ μέρες αργότερα, να εκδοθεί missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού σε συνεννόηση με τους γονείς της.

Να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Αρνήθηκαν επίσης ότι έδωσαν ναρκωτικά στη 16χρονη.

Χρησιμοποιούσαν την 16χρονη ως πειραματόζωο

Σύμφωνα με τη μητέρα, όταν μετέβη στο νοσοκομείο, «τα ρούχα που μου έδωσαν δεν ήταν δικά της, ενώ δεν είχε μαζί της ούτε τα παπούτσια της, ούτε το κινητό της αλλά και το τσαντάκι με τα προσωπικά της αντικείμενα».

Η μητέρα της 16χρονης κατέθεσε στην αστυνομία πως την χρησιμοποιούσαν για να κάνουν δοκιμές κοκτέιλ ναρκωτικών: «από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών. Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά όταν την έψαχνα να τη βρω που είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου ήθελε να έρθει σπίτι της ασκούσαν ψυχολογική πίεση για να μη γυρίσει. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει».

Εκτός από σίσα της 16χρονης είχαν δώσει και φάρμακο κατά της επιληψίας

Η φίλη της ανήλικης που εξετάστηκε από ειδικό ψυχολόγο του Αυτοτελούς Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων, γνωστό ως «Σπίτι του Παιδιού» είπε ότι η 16χρονη, την ίδια μέρα, λίγη ώρα πριν μεταβεί στο διαμέρισμα στον Βύρωνα, έκανε χρήση «σίσα» και κάνναβης στο Άλσος Αιγάλεω. Εκεί την είχε οδηγήσει ένα άτομο με το προσωνύμιο «Lori» και ένας ακόμη ονόματι «Χρήστος», προτού καταλήξουν όλοι μαζί στο διαμέρισμα του Βύρωνα. Στο διαμέρισμα συνάντησαν δυο ακόμα πρόσωπα μεταξύ των οποίων κι έναν που είναι γνωστός ως ο «Αλβανός».

«Μέσα στο σπίτι έκαναν χρήση κάνναβης» είπε στην κατάθεση της η φίλη της 16χρονης και πρόσθεσε ότι η ανήλικη είχε κάνει χρήση ηρωίνης και Lyrica, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται κατά της επιληψίας και χρησιμοποιείται από ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη ζωή στον δρόμο.

φωτογραφία αρχείου

tromaktiko.gr