Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες από τον ανακριτή ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας από τη Σαλαμίνα, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια κατ’εξακολούθηση σε 12χρονο αγόρι.
 Επέμενε στην αθωότητά του

Χθες το πρωί οδηγήθηκε με χειροπέδες στα δικαστήρια του Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί. Ο ιερέας επέμεινε στην αθωότητα του αλλά δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μέχρι την δίκη.

«Προσπαθούσε συνεχώς να είμαστε μόνοι, με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία»

«Προσπαθούσε συνεχώς να είναι μόνος μαζί μου. Πότε στο σπίτι μας, πότε στο δικό του σπίτι. Είναι φίλος της οικογένειας μας. Όμως ένιωθα άσχημα κάθε φορά που με πλησίαζε. Με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία του σώματος μου και με έκανε να αισθάνομαι άβολα. Δεν μου αρέσει να είμαι κοντά στον ιερέα.» είπε το 12χρονο θύμα του ιερέα. Τότε οι γονείς πήραν αμέσως το παιδί τους και το οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας. Η τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας είναι σοκαρισμένη. Πάντως, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, υπήρχαν ορισμένα σημεία στη συμπεριφορά του παλαιοημερολογίτη ιερέα που δεν άρεσαν σε κάποιους κατοίκους του νησιού.

Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και κυκλοφορούσε ελεύθερος

Ο παλαιοημερολογίτης παπάς είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Έβρισκε ευκαιρία όταν ο 12χρονος ήταν μόνος στο σπίτι να διαπράττει τις αρρωστημένες πράξεις του πάνω στο κορμάκι του παιδιού. Ο ιερέας συνελήφθη από τους αστυνομικούς το πρωί της Κυριακής ενώ πραγματοποιήθηκε έρευνα στους χώρους της Ιεράς Μονής της Σαλαμίνας, για στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν την δράση του.

cyclades24.gr