Η σχεδιαζόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα διαρκέσει το πολύ 10 ημέρες, κατά τις οποίες έως 300 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στο Ισραήλ πρόκειται να ανταλλαγούν με έως 100 ομήρους της Χαμάς, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες της εφημερίδας Times of Israel, η οποία επικαλείται το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο.

Μετά απ’ αυτό, οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας αναμένεται να συνεχισθούν, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ σκοπεύει να γνωστοποιήσει στη Χαμάς τα ονόματα των ομήρων. Στη συμφωνία λέγεται πως προβλέπεται επίσης να μην χωριστούν κατά την απελευθέρωσή τους οι μητέρες από τα παιδιά που έχουν συλληφθεί όμηροι από τους ενόπλους της Χαμάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times of Israel, οι όμηροι πρέπει να είναι Ισραηλινοί πολίτες ή κάτοικοι της χώρας. Δεν έχει αποκαλυφθεί ποιοι ακριβώς εμπίπτουν σ’ αυτή την κατηγορία.

Στην πρώτη φάση, το Ισραήλ σχεδιάζει να απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατουμένους μόλις απελευθερωθούν 50 όμηροι. Η απελευθέρωση θα γίνει σταδιακά σε μια περίοδο τεσσάρων ημερών, κατά την οποία τουλάχιστον 10 όμηροι θα απελευθερώνονται κάθε μέρα.

Στη δεύτερη φάση, περαιτέρω έως 150 Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι θα απελευθερωθούν από ισραηλινές φυλακές – εφόσον, σε αντάλλαγμα, έως 50 όμηροι επιστρέψουν στο Ισραήλ. Και πάλι, τουλάχιστον 10 όμηροι θα πρέπει να απελευθερώνονται σε κάθε φάση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας, θα τηρείται περαιτέρω 24ωρη κατάπαυση του πυρός για κάθε 10 ομήρους που απελευθερώνονται.