1. Συνελήφθησαν, στις 22-11-2023 το βράδυ στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο 18χρονοι ημεδαποί για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε κατάστημα τυχερών παιγνίων και αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη υπό την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διέφυγαν με δίκυκλο.

Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αναζητούσαν τους δράστες της ληστείας, εντόπισαν αρχικά σταθμευμένο το δίκυκλο διαφυγής, εντός του οποίου βρέθηκε πιστόλι ρέπλικα, κουκούλες και γάντια.

Άμεσα και με μεθοδευμένες κινήσεις εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τους δράστες βάσει των πληροφοριών που δόθηκαν από το θύμα της ληστείας.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω ληστείας και σε βάρος τους  σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

2. Συνελήφθη,  το ίδιο βράδυ στο Βύρωνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που αστυνομεύει την ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα, αντιλήφθηκε την κίνηση μοτοσυκλέτας άνευ πινακίδας κυκλοφορίας και κάλεσε τον οδηγό για έλεγχο.

Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Οι αστυνομικοί καταδίωκαν τη μοτοσυκλέτα από ικανή απόσταση ασφαλείας, καθώς ο οδηγός οδηγούσε επικίνδυνα, έως ότου την εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, όπου ακινητοποιήθηκε και κατά το σωματικό έλεγχο κατελήφθη να κατέχει ποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των -1.085- ευρώ.

Κατά την εξέταση του δρομολογίου διαφυγής του, βρέθηκε τσαντάκι που περιείχε -1,5- κιλό κάνναβη, το οποίο είχε απορρίψει ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Βύρωνα που επιλήφθηκε προανακριτικά.

3. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, επίσης στις 22-11-2023 το βράδυ στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 44χρονος ημεδαπός  και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, εισήλθε σε πυλωτή πολυκατοικίας αποπειράθηκε να αφαιρέσει σταθμευμένο αυτοκίνητο, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του διότι έγινε αντιληπτή η ενέργεια του και ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου με συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στην περιοχή από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που προσέτρεξαν στο σημείο.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

φωτογραφία αρχείου