Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έπειτα από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που προέβη σε 84 περιπτώσεις έκνομων ενεργειών σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός ακόμη μέλους της οργάνωσης.

Πρόκειται για 27χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2022-Φεβρουαρίου 2023 προέβη σε  1  ληστεία,  1   διάρρηξη εταιρείας,  64  διαρρήξεις οικιών και  18  κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, από τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Πέλλας, Πιερίας και Καβάλας, με τη λεία τους να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς επίσης ότι, τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.