Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΘΑ εκπαιδευτική διάλεξη με θέμα «Διαχείριση Κινδύνων και Εσωτερικός Έλεγχος του Δημοσίου» από τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών Δρ. Γεώργιο Γεωργίου.

Η διάλεξη διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΟΕ), κατόπιν πρόσκλησης του Δρ. Γεώργιου Γεωργίου από τον Διευθυντή του ΓΕΕΘΑ/ΔΟΕ Υποστράτηγο Αριστοτέλη Πριόβολο.

Την διάλεξη παρακολούθησαν δια ζώσης και εξ αποστάσεως οι Αξιωματικοί Οικονομικοί Επιθεωρητές (ΟΕ) του Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών (ΣΟΕ) του ΓΕΕΘΑ, και αυτή αποσκοπούσε στην παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων στον τομέα του ελέγχου, για την επαύξηση του γνωστικού επιπέδου των ΟΕ.

Το ΣΟΕ για την διαρκή επιμόρφωση των Αξιωματικών ΟΕ σε αντικείμενα της ελεγκτικής και του εσωτερικού ελέγχου έχει καθιερώσει την πραγματοποίηση σειράς επιμορφωτικών διαλέξεων, ενώ επιπλέον διοργανώνει κατ’ έτος το Σχολείο Οικονομικής Επιθεώρησης, η 2η Εκπαιδευτική Σειρά του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.