Μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στις 11-12-2023 από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής πολιτικής σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα ART HUB Athens, η οποία είχε ως στόχο να φωτίσει τις γιορτινές ημέρες των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας, διοργανώνοντας ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι για την δημιουργία εορταστικών καρτών.

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Art breaks the Walls” φιλοξένησε πληθώρα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που, με μεγάλη αφοσίωση και δημιουργικότητα, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δώσουν χαρά και ελπίδα στους κρατούμενους. Με την καθοδήγηση καλλιτεχνών και εθελοντών, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αγάπη τους μέσα από υπέροχες δημιουργίες, φτιάχνοτας εορταστικές κάρτες γεμάτες ελπίδα και ευχές.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχοντας ως αρωγό τη δύναμη της τέχνης, η οποία συνδέει κόσμους, εκφράζει συναισθήματα και φέρνει ανθρώπους πιο  κοντά, ανεξαρτήτως των συνθηκών τους, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η ανθρωπιά και η ελπίδα μπορούν να διαπεράσουν και τα πιο απρόσβλητα τείχη, φέρνοντας τη χαρά σε κάθε γωνιά, δημιουργώντας γέφυρες, ενισχύοντας την κοινωνία, προσφέροντας παράλληλα το αίσθημα ενότητας ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους.

Την δράση στήριξαν με την παρουσία του οι κκ. : Γιώργος Σταμάτης – Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ., η Παυλίνα Καρασιώτου – Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής  Πολιτικής, ο Νάσος Μπαλέρμας, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, καθώς και η Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κα. Δήμητρα Λυγούρα δήλωσε: «Μέσα από την συγκεκριμένη δράση θέλουμε να δείξουμε μια διαφορετική οπτική των ενεργειών που γίνονται στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και αφορούν την επανένταξη των έγκλειστων, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη αξιών όπως αυτές της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης».