Ο Αρχιπλοίαρχος ΛΣ (εα), μέλος της ΕΑΑΛΣ και υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ETF) κ. Νικόλαος Κωλέτσης συμμετείχε στις Βρυξέλλες σε πρόγευμα εργασίας της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), που συνδιοργάνωσαν οι Ευρωβουλευτές κα. Ελισάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη (ΕΛΚ) και κα. Josianne Cutajar (Σοσιαλδημοκράτες):

Ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Κωλέτσης:

“Η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση θα έχουν σημαντική επίδραση στον εργασιακό βίο των επαγγελματιών θαλάσσης. Η μετάβαση αυτή πρέπει να είναι δίκαια.

Η υγιεινή και η ασφάλεια πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων και τα πλεονεκτήματα της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης πρέπει να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη δημιουργία καλύτερων θέσεων εργασίας.

Αυτό είναι καίριο ζήτημα για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργαζομένων στο ναυτιλιακό τομέα.

Το πρόγραμμα “Skill Sea” είναι υπόδειγμα βέλτιστης πρακτικής της αποτελεσματικής συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων του ναυτιλιακού τομέα με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Είναι η απάντηση των κοινωνικών εταίρων στο ερώτημα προς ποια κατεύθυνση επιθυμούμε να οδηγήσουμε το διάλογο των εταίρων για το ζήτημα του πεδίου των δεξιοτήτων.”

eaals.gr