Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης (EΚΑΒ) παρέλαβε ήδη 20 μηχανές και 8 κινητές μονάδες ταχείας επέμβασης ενώ ξεκίνησε η τμηματική παραλαβή των 52 ασθενοφόρων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής, την οποία τίμησε το ΕΚΑΒ με ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, στις ευχαριστίες που δέχθηκε για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ, ανταπάντησε με την επισήμανση ότι «η επένδυση στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ είναι μια επένδυση ζωής».

Στην εκδήλωση  παρέστησαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου, ο αντιπρόεδρος Π.  Κουτσουμπέλης, ο πρόεδρος των εργαζομένων Γ. Μαθιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιώργος Κεχρής και στελέχη της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η Περιφέρεια αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ΕΚΑΒ στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος Υγείας ενέκρινε τη χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 για την προμήθεια 52 ασθενοφόρων και 8 κινητών μονάδων και ακόμη 300.000 ευρώ για την προμήθεια 20 μοτοσικλετών ταχείας ανταπόκρισης από το νέο ΠΕΠ “ΑΤΤΙΚΗ” 2021 – 2027 .

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι  η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών υγείας, πέραν του  αναγκαίου εξοπλισμού, προϋποθέτει και αντίστοιχο προσωπικό, γιαυτό και «Η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19, διέθεσε μέσω του ΠΕΠ “ΑΤΤΙΚΗ” 2014 – 2020 χρηματοδότηση ύψους 4,7 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού». Ολοκληρώνοντας επιβεβαίωσε τη  σταθερή βούληση στήριξης του ΕΚΑΒ από την Περιφερειακή Αρχή, με στόχο την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και «την ενδυνάμωση του κοινωνικού αποτυπώματος της Περιφέρειας Αττικής να σώζονται ανθρώπινες ζωές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική στήριξη, λέγοντας:  «Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή καθώς γινόμαστε πλουσιότεροι κατά είκοσι μηχανές οι οποίες δόθηκαν από το περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας».