Με τον Α’ Υπαρχηγό ΛΣ Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Αλέξανδρο Τσελίκη συναντήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη Δραπετσώνα κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΛΣ, αποτελούμενο από τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Θεοφίλου και την Ταμία ΔΣ Ε. Κοντάκου.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης, το κλιμάκιο της Ένωσης επανέλαβε στον κ. Υπαρχηγό το πλαίσιο των διεκδικήσεων ΕΑΑΛΣ από το Αρχηγείο ΛΣ, για την ικανοποίηση των οποίων είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και της φυσικής ηγεσίας του Λιμενικού. Ειδικότερα, οι χρονίζουσες διεκδικήσεις που μνημονεύθηκαν από την ΕΑΑΛΣ κατά τη διαλαμβανόμενη συνάντηση, με την ελπίδα επίλυσής τους το συντομότερο, αφορούν:

  • Τη δημιουργία αυτοτελούς δομής για τους απόστρατους στην Κεντρική Υπηρεσία του Αρχηγείου (ο μόνος φορέας ενστόλων του δημοσίου που στερείται τέτοιας δομής),
  • Τη χορήγηση ξιφών σε δικαιούχους απόστρατους Αξιωματικούς,
  • Τη δημιουργία δομής για συλλογή στοιχείων και συγγραφής της Ιστορίας του Σώματος (ο μόνος φορέας ενστόλων του δημοσίου που στερείται τέτοιας δομής), και
  • Τον εορτασμό της ημέρας των αποστράτων του Λιμενικού Σώματος την πρώτη Κυριακή Οκτωβρίου εκάστου έτους.

Τέλος, με αφορμή την επερχόμενη περίοδο των εορτών και της έλευσης του νέου έτους αντηλλάγησαν εγκάρδιες ευχές τόσο με τον κ. Α’ Υ/ΛΣ όσο και με το προσωπικό του γραφείου του.

 eaals.gr