Ως πολίτες διαφορετικού κράτους αντιμετωπίζονται οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Στρατιωτικοί για ακόμη μία φορά.

Οι Στρατιωτικοί δεν μπορούν να έχουν ούτε ψηφιακή ταυτότητα και ούτε ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Το 2022 τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή Gov.gr Wallet δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους πολίτες το επιθυμούν να έχουν ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης στο κινητό τους τηλέφωνο smartphone.

Η δυνατότητα αυτή όμως είναι αδύνατη για όσους και όσες έχουν ταυτότητα πλην αυτής που εκδίδεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Άκυρο τρώνε για ακόμη μία φορά οι Στρατιωτικοί σε κάτι που θεσμοθετεί η Ελληνικό Κράτος για τους πολίτες του! Και στο σημείο αυτό γεννάται το ερώτημα: οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Στρατιωτικοί είναι πολίτες του Ελληνικού Κράτους ή κάποιου παράλληλου ή διαφορετικού;

Οι Στρατιωτικοί δεν μπορούν να έχουν σε ψηφιακή μορφή την στρατιωτική ταυτότητα αλλά και ούτε το δίπλωμα οδήγησης καθόσον αυτό συνδέεται με την αστυνομική ταυτότητα.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες της συνθήκης Σένγκεν απλά με την αστυνομική τους ταυτότητα ενώ οι Στρατιωτικοί αναγκάζονται να εκδώσουν διαβατήριο καθόσον η στρατιωτική ταυτότητα δεν ισχύ ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

 amyna.news