Συνεχείς επιδρομές διαρρηκτών στα σπίτια της κοινότητας Αφάντου στη Ρόδο έχουν αναστατώσει το τελευταίο διάστημα τους κατοίκους του χωριού, που βρίσκουν τις κατοικίες τους σαν βομβαρδισμένες και τις οικονομίες και τα τιμαλφή τους να έχουν κάνει φτερά.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν ένα σπίτι την ώρα που απουσίαζαν οι ένοικοι και αναστάτωσαν όλα τα δωμάτια, ώσπου ανακάλυψαν τα αξίας περίπου 15.000 ευρώ χρυσαφικά της οικογένειας, τα άρπαξαν και έσπευσαν να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αλλά και τη νύχτα του προηγούμενου Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου, είχαν “χτυπήσει” άλλο ένα σπίτι μέσα στο χωριό εκμεταλλευόμενοι την απουσία της οικογένειας, είχαν αδειάσει ντουλάπες και συρτάρια πετώντας στο δάπεδο το περιεχόμενό τους και είχαν αρπάξει ακριβά ρολόγια και χρυσαφικά.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν τα δυο περιστατικά, με την αρχική εκτίμηση να λέει ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες, κάλεσαν κλιμάκιο από τα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών που πήρε αποτυπώματα από τους χώρους όπου κινήθηκαν και προσπαθούν να τους ταυτοποιήσουν.

φωτογραφία αρχείου

protothema.gr