Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση χθες, Τέταρτη 21 Φεβρουάριου 2024, στις εκδηλώσεις στα Ιωάννινα, για την 111η Επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης.

 Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε την Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου και τελέστηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στη έδρα της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας για την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, παρουσία επίσης του Προέδρου της Βουλής Των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα, των προέδρων των κόμματων «Σπαρτιάτες» και «ΝΙΚΗ» Βασίλειου Στίγκα και Δημήτριου Νατσιού αντίστοιχα, της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα, του Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Βουλευτή Ιωάννη – Παναγιώτη Τσίμαρη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα.

Στις εκδηλώσεις παρέστη επίσης από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Παρευρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών Αρχών και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.