Την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στο αμφιθέατρο «ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) Δ. ΚΑΜΠΕΡΟΣ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

● Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας.
● Οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης και  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία -Αλεξάνδρα Κεφάλα.
● Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.
● Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.
● Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης.
● Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ.
● Οι Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών των Κλάδων των ΕΔ.
● Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

● Ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
● Ομιλία της Υποναυάρχου ε.α Μαρίνας Ανυφαντάκη επί προσωπικών βιωμάτων κατά την πολυετή πορεία της στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ).
● Ανάγνωση κειμένων επιλογής της στιχουργού κ. Λίνας Νικολακοπούλου από την ηθοποιό κ. Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.
● Παρουσίαση της συμμετοχής των ΕΔ στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, από Αξιωματικό της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΓΕΕΘΑ.
● Προβολή οπτικοακουστικού υλικού με την συμμετοχή του γυναικείου προσωπικού στο σύνολο των δράσεων και εκπαιδεύσεων των ΕΔ.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην εξέχουσα και γενναία συμβολή του γυναικείου προσωπικού στην επιτυχή εκτέλεση της αποστολής των ΕΔ, και επισήμανε την διαρκή στήριξη της Ιεραρχίας στην οικογενειακή και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε απονομή της Ηθικής Αμοιβής του «Επαίνου» σε 2 σπουδάστριες της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) για την διάκρισή τους στους τομείς της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της κοινωνικής προσφοράς, αντίστοιχα.