Πρωινές ώρες χθες, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής εκδήλωση, όπου εκφωνήθηκε η πανηγυρική ομιλία στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Σκούρας, οι Βοηθοί Γ.Α.Δ.Α., Ταξίαρχοι και Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής καθώς και των Αυτοτελών Υπηρεσιών του Αρχηγείου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ταξίαρχος κ. Λάμπρος Κατσαντώνης, απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό, κάνοντας σύντομη αναφορά στη σπουδαιότητα της ημέρας και την Ελλάδα του σήμερα.

Στη συνέχεια, την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αναστάσιος Μαργέτης, ξεκινώντας με ιστορική αναδρομή στα γεγονότα του 1821 και επισημαίνοντας την αγωνιώδη προσπάθεια των Ελλήνων να επαναστατήσουν ώστε να κερδίσουν την ανεξαρτησία τους αλλά και τις αντιξοότητες που είχαν να αντιμετωπίσουν μέχρι να οδηγηθούν μετά από μεγάλες νικηφόρες μάχες στην λευτεριά.

Άλλωστε, οι αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας οι οποίες καθιερώθηκαν μετά την Ελληνική Επανάσταση καθώς και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν για τον Έλληνα Αστυνομικό, πρωταρχικό στόχο και ηθικό καθήκον προάσπισης, ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και η ασφάλεια των πολιτών.