1.Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 7-4-2024 στο Κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 2 ημεδαποί, ηλικίας 17 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ανήλικο στα Βραχάκια της Ακρόπολης και με απειλή χρήσης σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και 4 δαχτυλίδια.

Κληθέντες αστυνομικοί κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων εντόπισαν στο Μοναστηράκι τους δράστες και μετά από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

2.Επιπλέον, βραδινές ώρες της 7-4-2024 στη Δροσιά, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για ληστεία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε 18χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο και διέφυγε.

Ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην Πλατεία Δροσιάς και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Στην κατοχή του βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

3.Τέλος συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 8-4-2024 από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 2 ημεδαποί, ηλικίας 18 και 21 ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία στο Μαρκόπουλο.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι από κοινού με γυναίκα που αναζητείται, προσέγγισαν, μεσημβρινές ώρες της 7-4-2024, 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίο εκτελούσε αγροτικές εργασίες στην περιοχή του Μαρκοπούλου και με άσκηση σωματικής βίας του απέσπασαν χρηματικό ποσό.

Περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν μεσημβρινές ώρες χθες δύο εκ των κατηγορουμένων και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μαρκοπούλου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου